GCE Group anunță rebrand-uirea AFLAŢI MAI MULTE close
Acasa » DE CE BUTELIILE DE GAZ SUNT CA GAINILE

DE CE BUTELIILE DE GAZ SUNT CA GAINILE

Publicat pe 1 februarie 2019 de Michaela Němcová

Berea si alte bauturi alcoolice, inclusiv vinurile spumante, contin dioxid de carbon (CO₂) ca rezultat al procesului de fermentare generat de actiunea drojdiei care transforma zaharurile in alcool.

Atunci cand sticla este deschisa, acest CO₂ dizolvat natural creeaza un “fizz” efervescent in momentul in care se elibereaza din solutie in bautura, oriunde exista un nucleu de bule, dand acestor bauturi farmecul lor distinct de revigorare si contribuind la gust.

In vremurile moderne, berarii si producatorii de vin au inceput sa mareasca nivelul de gaz adaugand CO₂ suplimentar, pentru a modifica nivelul de carbonatare in bauturi, pentru a schimba gustul, aspectul si senzatia bauturii, precum si conservarea berii.

GCE ofera acum o gama de robinete cu furtun reutilizabile si interschimbabile, care se potrivesc tuturor marimilor de butelii. Aceste dispozitive asigura ca, in timpul umplerii buteliilor, azotul de inalta presiune este proiectat direct in CO₂ -ul lichid, ramanand pe fundul buteliei in timpul procesului de umplere. Aceasta vaporizeaza si agita CO₂-ul, mixand rapid gazele.

V-ati intrebat vreodata de ce ouale raman proaspete un timp mai indelungat, pastrate la temperatura camerei, decat te-ai putea astepta sa se intample cu produsele lactate? Smantana, de exemplu, se va acri, inverzi si prinde miros rapid daca nu este tinuta in frigider. 

Ouale sunt binecuvantate cu o membrana semi-permeabila sub coaja, care impiedica mediul inconjurator sa le contamineze. 

Raspunsul este relativ simplu. Gainile, prin procesul lor natural de respiratie, isi carbonateaza ouale cu  CO₂ inainte sa le depuna, asigurandu-le longevitatea in cele mai calde conditii, intr-un cuib, dedesubtul gainii, de exemplu.

Deci gaina e ca o butelie de gaz pentru bauturi, din moment ce livreaza mixtura perfecta de gaz intr-un produs comestibil pentru a asigura mentinerea proaspata a produsului un timp mai indelungat, aratand si fiind la gust exact asa cum trebuie. 

In prezent, industria fabricarii berii cuprinde mai multe companii multinationale si o multitudine de producatori mai mici, cum ar fi pub-urile sau fabricile de bere nationale sau regionale. 

You can see using of tubes during the exact mixing of CO2 in the animation